MAGNUS WASSBORG & TORE NILSSON
Electrohype - ROM Electrohype - ROM
27 september – 18 oktober 2003 2003 September 27 – October 18
Vernissage, 27 september kl 18 – 24 Opening, September 27, 18 – 24 h
Öppettider, adress och karta Openinghours, address and map
   
   
   
KARTONGERNA KARTONGERNA
Kartongerna är en pågående dokusåpa utan början eller slut. Den framförs av två dockor som kommer att skapa sitt eget innehåll i såpan, soapboxopera. Kartongerna is an ongoing documentary soap-opera with no beginning and no end. The soap opera is performed by two dolls that will generate their own content. – a soap-box-opera.
Med denna installtionen ställer konstnärerna Magnus Wassborg och Tore Nilsson följande frågor: Vad skiljer en dialog från två monologer? Vad gör en tredje part i en dialog? With this installation, the artist Magnus Wassborg and Tore Nilsson raise the questions:
What is the difference between one dialog and two monologues? What is the a third person’s role in a dialog?
Magnus Wassborg och Tore Nilsson är två stockholmsbaserade konstnärer som ofta och gärna jobbar tillsammans med projekt inom genren data-video-audio-interaktion. De är både intresserade av och jobbar gärna med övergiven teknologi, så som 680XX och 386/486 datorer. Hårdvara som ofta kan hittas I en container i bakgården på företag som jämt och ständigt uppdatera sig för att hänga med i utvecklingen. Detta kan ses som en strategi för att få betraktaren själv att reflektera över en ständigt accelererande utveckling av ny teknologi men samtidigt är det en metod för att med relativt enkla medel skapa ny och innovativ konst. Arbetsmetoden kan även ses som en kritik mot den kollektiva hårdvaruhysteri som finns i dagens samhälle och även inom konsten.

Magnus Wassborg and Tore Nilsson are two Stockholm based artists that often works together with projects related to computer-video-audio-interaction. They are both interested in and working with abandoned technology.

 

Även om Tore och Magnus kan vara kritiska så är de alltid det med glimt i ögat. Allt från gamla datorer som läser av och visualiserar ljudet från ett änglaspel till en installation där man kan mosa pepparkaksgubbar. Eller varför inte en bunt klockradior som fångar upp signalen från stressade hårddiskar?
Magnus Wassborg har tidigare deltagit i flera Electrohype utställningar. Utställningen Kartongerna är det första projektet vi visar med ett samarbete mellan Magnus och Tore och Electrohype ser därför fram emot att presentera denna installationen.
 
 
Electrohype i Gallerinatten   Electrohype and the Malmö Gallery Night.
Vernissagen blev hållt i samband med Gallerinatten i Malmö och hela 250 personer hittade vägen till galleriet på andra våningen på Södra Förstadsgatan.   The opening was part of the Malmö Gallery Night and more than 250 people found their way to the Gallery located on the second floor at Södra Förstadsgatan.
     
 
     
Länkar/links    
www.wassborg.org    
www.tore.nilsson.net